BEMÆRKNING: I alle mine vejledninger går jeg ud fra en situation, hvor en rehabiliteringsperson påtager sig ansvaret for at passe på dyrene på en etisk korrekt måde. Du skal altid forsøge at minimere stressen for fuglen, og da fugle, ligesom mennesker, ikke alle er ens, kan kreativitet indebære, at du skal håndtere et problem på forskellige måder! Hvis jeg ser forskellige måder at gøre det samme på, forsøger jeg at skrive det ned i mine vejledninger, men det er altid rehabiliteringspersonens ansvar at tage sin egen beslutning. Jeg behøver ikke at skrive “jeg anbefaler at dræbe” eller “kontakte en dyrlæge” eller “ifølge loven skal du…” fordi jeg antager, at situationen er, hvor du gør det bedste for fuglen, og som rehabiliteringsperson har du lært at sætte grænser, så du ikke kommer i en uønsket eller ulovlig situation. Der kan være en evig kamp mellem det, du ønsker, og det, der er bedst for fuglen. Der er også mange faktorer, hvor en lignende situation kan have forskellige resultater. For eksempel: adgang til en dyrlæge, tidsmangel, manglende viden og tidligere erfaring kan blandt andet resultere i store forskelle i behandlings- og beslutningsprocessen og indirekte også slutresultatet. At kende de grundlæggende ting kan gøre en enorm forskel for kragernes stressniveau. For eksempel undgå alt, der er sort eller ternet. De kan instinktivt ikke lide det, og det stresser dem at se dig håndtere noget sort. Jeg lægger energi i mine vejledninger for at gøre det nemmere for en rehabiliteringsperson at finde information og sprede viden. Hvis du ser en måde at forbedre mine vejledninger på, eller hvis du opdager en fejl eller ønsker at tilføje noget, så lad mig det vide! Hvis du er bekymret for at gøre noget, fordi det er nyt, så spørg andre rehabiliteringspersoner eller en dyrlæge om hjælp. Vejledningerne opdateres løbende, så sørg altid for at downloade den nyeste version fra www.corvidlove.com.

Deze gids beschrijft wat te doen met vogels die luchtzakmijten hebben opgelopen


Informatie over de parasiet

De luchtzakmijt (Sternostoma tracheacolum) is een 0,7 mm lange parasiet die de luchtwegen en luchtzakken van de vogel aanvalt. De parasieten houden van vocht en dat is precies waarom ze ervoor kiezen om zich daar te vestigen. Ze zijn erg moeilijk te detecteren met het blote oog omdat ze zo klein zijn. Het is niet mogelijk om van de mijten af ​​te komen zonder behandeling en een onbehandeld geval van luchtzakmijten leidt tot de dood.

Symptomen:

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het aantal mijten in de luchtzakken van de vogel toe, waardoor de vogel steeds moeilijker wordt om te ademen. Meer ontwikkelde symptomen zijn hoesten, niezen, klikkende geluiden als de vogel ademt, natte neusgaten, zwaar ademen, vaak met een open snavel, dat de staart wiebelt van inspannende ademhaling en dat de vogel steeds zwakker wordt. Uiteindelijk zal de mijtenplaag ertoe leiden dat de vogel, als hij niet wordt behandeld, dood stikt, en men kan zich voorstellen dat het verschrikkelijk moet zijn om langzaam dood te stikken.

LET OP: Luchtzakmijten zijn zeer besmettelijk. Als luchtzakmijten worden vermoed, plaats de vogel dan onmiddellijk in quarantaine.

Medicijnen en dosering:

Ps. Voel je vrij om elk geval aan SVA te melden: https://rapporteravilt.sva.se/

Geneesmiddel met de werkzame stof Ivermectine.

Voor een volwassen raaf/kraai (300 gram +):
https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-anti-parasite-spot-on-large-parrot < br > Voor een kade / jonge kraai / raaf (50-300 gram): https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-anti-parasite-spot-on-medium-parakeet-mynah

De producten zijn te koop via deze Duitse site: https: //www.medpets.de/beaphar-anti-parasit-vogel/

Ivermectine is ook beschikbaar als een werkzame stof in een product genaamd Ivomec, dat in Zweden meer wordt gebruikt en dat kunt u op recept krijgen bij de dierenarts.