BEMÆRK: I alle mine guider starter jeg fra en situation, hvor en rehabilitator tager sit ansvar for at tage sig af dyrene på en etisk korrekt måde. Du bør altid prøve at minimere stress for fuglen, og da fuglene, ligesom mennesker, ikke er de samme, kan det betyde, at du håndterer et problem på forskellige måder ved at være kreativ! Hvis jeg ser forskellige måder at gøre det samme på, prøver jeg at skrive det ned i mine guider, men det er altid op til rehabilitatoren at tage deres eget ansvar.
Jeg behøver ikke at skrive “Jeg anbefaler at dræbe” eller “kontakte en dyrlæge” eller “ifølge loven skal du …” fordi jeg går ud fra den situation, hvor du gør det bedste for fuglen, og at du som rehabilitator har lært at tegne linjen, så du ikke ender i en uønsket eller ulovlig situation. Der kan være en evig kamp mellem hvad du vil og hvad der er bedst for fuglen.
Der er også mange faktorer, hvor en lignende situation kan give forskellige resultater. For eksempel: adgang til en dyrlæge, mangel på tid, manglende viden og tidligere erfaring kan omfatte forårsage store forskelle i behandlings- og beslutningsprocessen og indirekte også slutresultatet. Viden om grundlæggende ting kan gøre en enorm forskel i kragenes stressniveau. For eksempel. undgå alt, hvad der er sort eller ternet. De kan ikke lide det instinktivt, og det skaber stress, når de ser, at du har at gøre med noget, der er sort.
Jeg satte energi i mine guider for at gøre det lettere for en rehabilitator at finde information og sprede viden.
Ser du en måde at forbedre mine guider på, eller ser du en fejl, eller vil du tilføje noget, er du velkommen til at informere mig!
Hvis du er bekymret for at gøre noget, fordi det er nyt, skal du bede andre rehabilitatorer eller en dyrlæge om hjælp.
Guiderne opdateres løbende, så sørg for altid at downloade den nyeste version fra www.corvidlove.com

Deze gids beschrijft wat te doen met vogels die luchtzakmijten hebben opgelopen


Informatie over de parasiet

De luchtzakmijt (Sternostoma tracheacolum) is een 0,7 mm lange parasiet die de luchtwegen en luchtzakken van de vogel aanvalt. De parasieten houden van vocht en dat is precies waarom ze ervoor kiezen om zich daar te vestigen. Ze zijn erg moeilijk te detecteren met het blote oog omdat ze zo klein zijn. Het is niet mogelijk om van de mijten af ​​te komen zonder behandeling en een onbehandeld geval van luchtzakmijten leidt tot de dood.

Symptomen:

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt het aantal mijten in de luchtzakken van de vogel toe, waardoor de vogel steeds moeilijker wordt om te ademen. Meer ontwikkelde symptomen zijn hoesten, niezen, klikkende geluiden als de vogel ademt, natte neusgaten, zwaar ademen, vaak met een open snavel, dat de staart wiebelt van inspannende ademhaling en dat de vogel steeds zwakker wordt. Uiteindelijk zal de mijtenplaag ertoe leiden dat de vogel, als hij niet wordt behandeld, dood stikt, en men kan zich voorstellen dat het verschrikkelijk moet zijn om langzaam dood te stikken.

LET OP: Luchtzakmijten zijn zeer besmettelijk. Als luchtzakmijten worden vermoed, plaats de vogel dan onmiddellijk in quarantaine.

Medicijnen en dosering:

Ps. Voel je vrij om elk geval aan SVA te melden: https://rapporteravilt.sva.se/

Geneesmiddel met de werkzame stof Ivermectine.

Voor een volwassen raaf/kraai (300 gram +):
https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-anti-parasite-spot-on-large-parrot < br > Voor een kade / jonge kraai / raaf (50-300 gram): https://www.beaphar.com/en-gb/product/beaphar-anti-parasite-spot-on-medium-parakeet-mynah

De producten zijn te koop via deze Duitse site: https: //www.medpets.de/beaphar-anti-parasit-vogel/

Ivermectine is ook beschikbaar als een werkzame stof in een product genaamd Ivomec, dat in Zweden meer wordt gebruikt en dat kunt u op recept krijgen bij de dierenarts.